latinica  ћирилица
16/09/2014 |  22:08 | Аутор: Б92

Богдан: Сале је дигао моју игру на виши ниво

Богдан Богдановић рекао је гостујући у Булевару Б92 да је селектор Алексадар Ђоршевић подигао његову игру на виши ниво на СП.
Станковић прати шут Богдановића - Фото: sportskacentrala.com
Станковић прати шут БогдановићаФото: sportskacentrala.com

Репрезентација Србије освојила је сребро на Мундобаскету у Шпанији, а Богдановић је пружао одличне партије.

"Сале је невјероватан човјек, била ми је велика част и биће и у будућности да сарађујем са њим. Подигао је моју игру на виши ниво, улио самопоуздање које ми је било потребно, с обрзиром да сам најмлађи члан репрезентације. За њега имам само ријечи хвале", рекао је Богдановић.

Богдан истиче да је најтеже било на самом почетку припрема, а да се екипа пробудила послије меча са Шпанијом.

"Најтеже је било на почетку, послије тешке претходне сезоне, а на првенству смо екипно буђење осјетили око меча са Шпанијом."

У понедјељак је испред Скуштине Београда приређен дочек кошаркаша пред око 20.000 људи. Посљедњи пут медаљу на Свјетском првенству кошаркаши Србије освојили су 2002. у Индијанаполису, а послије овог сребра сви ће очекивати успјехе на наредним такмичењима.

"Не треба да подлијежемо еуфорији, сада сви очекују успјехе, али ми треба добро да одрадимо свој посао, да се фокусирамо и покушамо да остваримо добар резултат", рекао је Богдановић који ће наредне сезоне играти у Фенербахчеу.

"Немам искуства са иностраним клубовима, одабрао сам Фенер због тренера Жељка Обрадовића, јер је наш и успјешан. Знам да су под притиском освајања трофеја и то отежава да се направи успјех, слично је и у Србији, тако да сам навикао на то и надам се да ћу се изборити с тим", рекао је Богдановић.