latinica  ћирилица
20/09/2014 |  14:54 | Аутор: РТРС

Тадића на састанак довезао предсједнички кандидат Нешковић

Кандидата за предсједника Републике Српске Огњена Тадића данас је на састанак у Градишци са представницима Савеза удружења пољопривредних произвођача Српске довезао други кандидат за предсједника Српске, Младен Нешковић.

На питање новинара упућено Тадићу ко га је довезао у Градишку на састанак са представницима пољопривредних удружења, кандидат Савеза за промјене за предсједника Републике Српске одговорио је да га је довезао Младен Нешковић, независни кандидат за предсједника Српске.

"Ријеч је о врло поштеном и способном човјеку", рекао је Тадић, додавши како се његов возач кандидовао како би спријечио крађу избора.

Глас Српске је објавио да ће "СДС ући у изборне анале јер на предстојеће изборе излази са три кандидата за предсједника Српске", будући да се, осим Огњена Тадића, којег је званично номиновао, за исту позицију боре и чланови те странке Младен Нешковић и Владан Марковић из Источног Сарајева.

Нешковић је, према писању Гласа Српске, Тадићев лични возач, а Марковић је као тјелохранитељ пратио Тадића и посланика СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Дарка Бабаља.

Извор "Гласа Српске" из Савеза за промјене, у којем је СДС највећа странка, каже да је циљ да се та странка кандидатуром Нешковића и Марковића "дочепа" што више мјеста у бирачким одборима како би могли манипулисати у корист Тадића.