latinica  ћирилица
21/09/2014 |  06:57 | Аутор: Агенције

Београд: Одржан турнир "Винер за дјецу"

Познате личности на тениским теренима Новака Ђоковића одиграле су турнир на којем је прикупљено више од 300.000 динара за штампање приручника за родитеље.

У организији УНИЦЕФ и Српске асоцијације менаџера (САМ) одржан је турнир под називом "Винер за дјецу", како би се прикупио новац намијењен штампању око 5.000 приручника за родитеље "Шта је данас било у школи?".

Тај приручник омогућити родитељима да успоставе квалитетнији однос са својом дјеcom и да заједно са школом активно учествују у свим питањима која се тичу заштите дјеце од насиља, злостављања и занемаривања.

Та спортска манифестација окупила је чланове САМ, али и рекреативце, љубитеље тениса, а подршку су дали Саво Милошевић, Милан Калинић, Игор Микља, Милан Бошковић, Илија Ковачић и многи други.

"УНИЦЕФ је лидер у области спорта за развој. Успостављамо иновативна партнерства са спортским организацијама, спортистима и удружењима која имају утицај на опстанак, развој, образовање и заштиту дјеце и која могу да мобилишу ресурсе за дјецу. Циљ овогодишњег турнира је да помогнемо подизање свијести код родитеља и дјеце о механизмима за спрјечавање насиља", рекао је директор УНИЦЕФ Мишел Сен Ло.

Најбољи тенисер свијета и амбасадор УНИЦЕФ Новак Ђоковић истакао је да се спортом промовише фер плеј, тимски рад и поштовање противника.

"Дјеци широм свијета спорт помаже да унаприједе здравље - и тијело и дух, подучава их важним лекцијама из живота о поштовању, лидерству и сарадњи. Спорт их охрабрује да сањају и остварују своје снове. Спорт нису само трофеји и медаље, већ такмичење и надоградња као пут ка бољим појединцима и бољем друштву", наглашава Ђоковић.

Извршни директор САМ Јелена Булатовић истакла је да је њена асоцијација увијек спремна да подржи овакве догађаје, посебно када су у питању едукација дјеце и младих, промоција здравог живота и породичних вриједности.

"Наши чланови нису само успјешни пословни људи, већ и друштвено одговорни менаџери, који брину о добробити генерација које долазе. Зато смо захвални УНИЦЕФ на позиву да заједно организујемо овај турнир и могућности да, кроз дружење и спорт, подржимо штампање публикације", рекла је Булатовићева.