latinica  ћирилица
29/09/2014 |  18:36 | Аутор: СРНА

У Дрини уловио сома од 40 килограма

Сома тешког око 40 килограма и дугачког 179 центиметара уловио је данас рибар из Малог Зворника Рифат Рустемовић у Дрини испод моста Краља Александра Првог Карађорђевића који повезује Зворник и Мали Зворник.
Зворник - Сом тежак 40 кг - Фото: СРНА
Зворник - Сом тежак 40 кгФото: СРНА

Риболовац је рекао да је више од пола сата трајала "борба" са рибом.

- Плашио сам се да ми не исклизне, вода је прилично јака, а сом одморан. Све ми то није ишло у прилог. Притекао ми је у помоћ један младић са чамцем. Он је ухватио сома за главу и вукао га до обале гдје смо га заједно привезали - рекао је Рустемовић.

Додавши да је имао среће при улову, Рустемовић је рекао да је уловио сома на обичну силиконску варалицу.

- Два часа прије овог улова, имао сам једног већег сома на истом мјесту, који ми је све потргао и удаљио се. Наставио сам и даље ловити, мислећи о грдосији која ми је побјегла. Мислим да се такав сом не може уловити, огроман је - рекао је Рустемовић и поновио да је након тога овај, много мањи, "налетио" на варалицу.

Рустемовић је подсјетио да је прије пет година низводно од ХЕ Мали Зворник уловио сома тешког 74 килограма, што је за сада  "дрински рекорд".

Он је додао да не учествује на "Сомовијади", која се традиционално одржава сваке године на Дринском језеру, јер рибари сматрају да је он ван конкуренције.