latinica  ћирилица
01/10/2014 |  08:24 | Аутор: РТРС

Лазаревић дочекивао Шарићеве људе у МУП-у

Бивши шеф кабинета министра унутрашњих послова Бранко Лазаревић у неколико наврата током 2009. године у службеним просторијама МУП-а у Палати Србија примио је адвоката Дарка Шарића Радована Штрпца и преносио му детаље из тајне полицијско-тужилачке операције "Балкански ратник", пише данашњи "Блиц".

Против Лазаревића, који је повјерљиве информације о праћењу и прислушкивању нарко клана достављао Шарићевом човјеку, Тужилаштво за организовани криминал у понедјељак је поднијело оптужни приједлог.
 Лист преноси, како се наводи у оптужном приједлогу, да је Штрбац тако сазнао да се против Шарићеве криминалне групе води преткривични поступак и да су сарадници нарко боса на мјерама, послије чега су припадници групе хитно промијенили начин међусобне комуникације и на тај начин онемогућили истражне органе да открију још неке пошиљке кокаина из Јужне Америке.
 "Блиц" пише да се у јануару 2009. Лазаревић, према наводима из оптужног предлога срео и разговарао са Родољубом Радуловићем званим Миша Банана који је уз Шарића и Штрпца, такође, обухваћен оптужним приједлогом.
 Како "Блиц" сазнаје, приликом праћења Шарићеве групе снимљено је десетак разговора Лазаревића са Радуловићем и Штрпцем које ће Тужилаштво за организовани криминал предложити као доказ.
  Тужилаштво за организовани криминал оптужило је у понедјељак Бранка Лазаревића и још тројицу окривљених због одавања полицијских информација о праћењу и прислушкивању припадника његове групе Дарка Шарића, оптуженог за шверц кокаина и прање пара.