latinica  ћирилица
01/10/2014 |  10:06 | Аутор: Блиц

Фудбалери Арсенала имали 667 повреда за десет година

Свако мало стигне информација из табора Арсенала да је неки фудбалер повријеђен, али нико још увијек није генерално сагледао колико је играчки кадар због таквих случајева био ослабљен у посљедњих десет година.

Ситуација за "тобџије" је алармантна.

Арсенал у овом тренутку има девет, што лакше што теже, повријеђених играча, а од тога су најмање њих шест чланови прве поставе, па би критичари тренера Арсена Венгера могли наредни пут да размисле у каквим мукама се налази француски стручњак.

Оливије Жиру, Метју Дебуши, Јаја Саного, Наћо Монреал, Арон Ремзи, Микел Артета, Џек Вилшер, Тео Волкот и Серж Гнабри тренутно су ван строја или ровити, а у Арсеналу због форсирања осталих снага на свим фронтовима могло би да дође и до погоршања ситуације.

Колики је то проблем говори да су за последњих десет година "тобџије" имале 667 повреда, а да ту нису убројане паузе због прехлада, болести или вирозе. Највеће муке, чак 157 пута, Венгер је имао са повредама стопала или зглоба својих изабраника, док је 107 пута истезана или повријеђена задња ложа.

Да ли ће се овако лош тренд наставити и наредних година, то ћемо тек видјети, али за сад медицинским радницима у тиму из Лондона су пуне руке посла.