latinica  ћирилица
01/10/2014 |  11:17 | Аутор: Агенције

Котуровић пред судом

Прослављени српски кошаркаш Дејан Котуровић у сриједу ће се наћи пред Основним судом у Ђевђелији, пошто тада почиње судски процес против њега.

Котуровић ће се појавити пред судом гдје би требало да одговори на питања о својој евентуалној умијешаности око лажних папира за аутомобил којим је ушао у Македонију.

Судија Маја Аврамова, портпарол Основног суда у Ђевђелији, за "Вечерње новости" је потврдила да ће Котуровићу, који остаје у притвору, бити суђено под основаном сумњом за почињено кривично дјело фалсификовање докумената.

"Контролом на граничком прелазу Богородица, када је Котуровић прије 18 дана из Грчке улазио у Македонију, установљена је разлика бројева уписаних на шасији и у саобраћајној књижици његовог аутомобила Хонда ЦРВ, бугарских регистарских ознака", поновила је Аврамова.

На основу изречене мјере истражног судије надлежног Основног суда у Ђевђелији, Котуровић је притворен 13. септембра, а првобитно му је одређен осмодневни притвор, који је продужен до завршетка судског поступка.

"Припадници граничне полиције Македоније, провјером Котуровићевих докумената и аутомобила, на основама претходних провјера Интерпола, утврдили су да је возило украдено у Бугарској. Котуровић је у Македонију из Грчке ушао са италијанским пасошем, а са аутомобилом бугарских регистарских ознака", преносе "Новости".

Српски кошаркаш дио своје успјешне каријере градио је и у НБА лиги, гдје је био члан Бостон Селтикса и Финикс Санса. За вријеме боравка у Сједињеним Државама, прије неколико година био је жртва лажног банкара, који га је увукао у инвестицију са улогом од више од пола милиона долара, на име позајмице која му никада није враћена.