latinica  ћирилица
01/10/2014 |  12:56 | Аутор: РТРС

НСРС - комеморација Гаврилу Бобару

У Народној скупштини Републике Српске одржана је комеморација поводом смрти Гаврила Бобара. Сахрана Бобара, који је јуче преминуо, биће обављена у четвртак, 2. октобра.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Гаврило Бобар био друштвено одговоран човјек, који је увијек више мислио о другима него о себи.

Додик је нагласио да је Бобар изградио пословну организацију која одржава пословни живот у Семберији.

"Погодила ме смрт Бате Бобара. Он је био мој пријатељ, дијелили смо много активности заједно", рекао је Додик, након комеморације поводом изненадне смрти посланика СНСД-а у Народној скупштини РС.

Предсједник Парламента Српске Игор Радојичић истакао је да је Бобар био веома успјешан привредник који је за двије деценије проширио компанију, која запошљава више од хиљаду радника и послује у пет држава.

"Присутна је у индустрији, банкарству, осигурању, саобраћају и медијима", рекао је Радојичић.

Он је додао да је Бобар био присутан и у политици, те да је са 13.000 појединачних гласова 2010. године постао посланик у Народној скупштини.

"У Семберији и Бијељини је познат и као хуман човијек који је стипендирао посредством своје компаније више од хиљаду младих људи. Бобар је имао покретачку снагу, енергију и визију и јаку приватну иницијативу", навео је Радојичић.

Он је подсјетио да је на исти датум, 30. септембра, прије седам година преминуо тадашњи предсједник Српске Милан Јелић, такође, важан човјек СНСД-а.

Комеморацији поводом смрти Гаврила Бобара у парламенту Српске присуствовала је и премијерка Српске Жељка Цвијановић, министри Републике Српске, народни посланици, те представници других институција и установа у Српској.

Сахрана Гаврила Бобара биће обављена сутра у 13.00 часова у Бијељини.