latinica  ћирилица
01/10/2014 |  16:04 | Аутор: СРНА

Требиње: Фудбалски терен за дјецу са посебним потребама

У оквиру ОШ "Јован Јовановић Змај" у Требињу данас је за дјецу и омладину са посебним потребама отворен фудбалски терен, чија је вриједност 100.000 КМ.
Требиње - Основна школа "Јован Јовановић Змај" - Фото: СРНА
Требиње - Основна школа "Јован Јовановић Змај"Фото: СРНА

- Пракса је показала да се са дјецом са посебним потребама најбоље ради кроз спортске активности, музику и цртање, те да је то за њих и најбоља терапија - каже предсједник требињског Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама "Сунце нам је заједничко" Мијат Шаровић.

- Отварањем овог терена, створени су услови да дјеца са потешкоћама у развоју имају простор гдје могу безбиједно да се играју, али и друже са основницима из школе, јер је терен намијењен да га користе основци до 4. разреда - каже Шаровић.

Он је истакао да је ово прилика да сва дјеца буду заједно, а не једни поред других, те захвалио свима који су помогли у реализацији овог пројекта.

Пројекат је реализовала УЕФА у сарадњи са Фудбалским савезом БиХ, који је издвојио 70.000 КМ, а остатак средстава обезбиједили су ХЕ на Требишњици, локална заједница, привредници и удружења са подручја града.

Координатор за стадионе и инфраструктуру у ФС БиХ Нихад Хоџић рекао је да осмијеси на лицима дјеце говоре да пројекат има сврху и оправдање и да треба бити настављено са оваквим активностима.

Удружење "Сунце нам је заједничко" има 108 чланова.