latinica  ћирилица
19/10/2014 |  19:11 | Аутор: Jutarnji list

Ухапшен Милан Бандић

Загребачки градоначелник Милан Бандић приведен је у недјељу послијеподне, потврдио је блиски извор из полиције. Уз Бандића, приведени су сувласник ЦИОС-а Петар Припуз, те предсједник Управе Загребачког холдинга Слободан Љубичић Кикаш.

Полиција је данас, по налогу Ускока, ухапсила загребачког градоначелника Милана Бандића, предсједника Управе Загребачког холдинга Слободана Љубичића и власника ЦИОС-а Петра Припуза, јавили су хрватски медији, позивајући се на незваничне податке.
Они су, како се наводи, ухапшени због сумње да су извршили више коруптивних кривичних дјела на штету града.
Загребачки адвокат Крешимир Крсник је потврдио да заступа Бандића и да се управо упутио код њега на "Оранице", што је колоквијални назив за сједиште полицијске службе за сузбијање корупције и организованог криминала.

Крсник, међутим, у изјави није могао да потврди да ли је Бандић ухапшен или је само приведен у полицију на разговор.
Из полиције се још не могу добити информације ко је све приведе, док је на сајту МУП-а објављено да је више особа ухапшено послије вишемјесечног криминалистичког истраживања у вези са незаконитим поступањима у Граду Загребу и Загребачком холдингу.
МУП додаје да ће против осумњичених Ускоку бити поднесена кривична пријава због корупције, злоупотребе положаја и овлашћења.
Ускок је на сајту објавио исто то саопштење.
Портпаролка градоначелника Загреба Мартина Шушњара изјавила је раније да нема информације о наводном хапшењу Бандића, рекавши да је он поподне "брао махуне у свом врту на Савици".