latinica  ћирилица
19/10/2014 |  19:42 | Аутор: СРНА

Посјета Раме Београду одгођена за 10. новембар

Премијери Србије и Албаније Александар Вучић и Еди Рама сагласили су се данас у телефонском разговору да званична посјета албанског премијера Београду буде одгођена за 10. новембар.

У заједничком саопштењу двојице премијера наводи се да су се сагласили да су инциденти на стадиону у Београду током фудбалске утакмице између репрезентација Србије и Албаније "по својој суштини били веома несрећни".

"И даље постоје јасна неслагања око тога како је до инцидента дошло, али не смемо и нећемо пропустити могућност да се састанемо и да радимо на одржавању регионалне стабилности", нагласили су саговорници.

У саопштењу се наводи да су премијери закључили да је вријеме да се "окрене нова страница" у политичким и економским односима између Србије и Албаније.

Вучић и Рама истакли су да је неопходно наставити дијалог и процес започет у Берлину 28. августа, током конференције о западном Балкану, јер ће он омогућити побољшање односа двије земље, региона али и цијеле Европе.

Посјета Раме Београду раније је била заказана за 22. октобар.

Фудбалска утакмица између репрезентација Србије и Албаније прекинута је у уторак, 14. октобра, у Београду након инцидента када се пред крај првог полувремена изнад терена појавио дрон са заставом "велике Албаније".