latinica  ћирилица
20/10/2014 |  09:22 | Аутор: Агенције

Вучић: Београд не дозвољава понижавање

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је, поводом одгођене посјете албанског премијера Едија Раме Београду, да све проблеме треба рјешавати разговором, али да Србија не дозвољава да било ко понижава државу и народ.

"Морамо све проблеме да рјешавамо разговором али, с друге стране, Влада Србије  морала је да покаже да не дозвољава да било ко понижава државу и народ", рекао је Вучић за београдски дневник "Блиц".

Позивајући се на неименовани извор из Владе Србије, лист наводи да је одгађање посјете албанског премијера Београду "посљедица тврдог става српске Владе да не дозвољава никаква понижења".

У јучерашњем саопштењу из Владе Србије наведено је да су се премијери Србије и Албаније, Александар Вучић и Еди Рама, у телефонском разговору сагласили да званична посјета албанског премијера Србији буде одгођена за 10. новембар.

У заједничком саопштењу двојице премијера наводи се да су се сагласили да су инциденти на стадиону у Београду током утакмице између репрезентација Србије и Албаније, по суштини, били веома несрећни.

"И даље постоје јасна неслагања о томе како се инцидент догодио, али не смемо и нећемо пропустити могућност да се састанемо и да радимо на одржавању регионалне стабилности", нагласили су саговорници.

Фудбалска утакмица између репрезентација Србије и Албаније прекинута је 14. октобра у Београду, након инцидента када се пред крај првог полувремена изнад терена појавила мала летјелица са албанском заставом.