latinica  ћирилица
20/10/2014 |  09:52 | Аутор: РТРС

Завршни Мастерс: Ана на отварању са Сереном

Мечевима првог кола у Сингапуру, данас почиње завршни Мастерс за најбоље тенисерке свијета.

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић налази се у "црвеној групи" и свој први меч одиграће данас, са почетком од 13.00 часова, а противница ће јој бити прва играчица свијета Серена Вилијамс.

Ивановићева против Вилијамсове има негативан скор, до сада су се састале осам пута, а српска тенисерка славила је само једном.

"Очекујем тежак дуел против Серене, али мислим да ће бити врло занимљив. Она је одлична тенисерка, али побиједила сам је једном и вјерујем да могу то да поновим", рекла је Ивановићева.

Ипак, тенисерка из САД је истакла да је спремна за све изазове на турниру у Синграпуру. Очигледно жели да са новим пехаром заврши сезону у којој је поново доминирала.

"Свако је дошао овдје да побиједи. Мечеви ће вити неизвјесни и спремна сам на то. Бићу искрена, не интересује ме са ким ћу играти. Можете ме ставити против било кога, спремна сам. Не могу чекати да почне меч. Познајем Ану и Симону са којима ћу играти у овој групи, а против Ежени се ове године, нисам састала ", рекла је Вилијамсова.

У "црвеној групи" играју још Симона Халеп и Ежени Бушар које ће се састати такође данас од 14.30.

У првој фази турнира играће свака играчица против сваке, док ће пролаз даље обезбиједити двије најбоље пласиране играчице из групне фазе, које ће наступити у полуфиналу.

Учеснице и "бијелој групи", завршног Мастерса у Сингапуру су Марија Шарапова, Петра Квитова, Агњешка Радвањска и Каролина Вознијацки. Мечеви у тој групи на програму су сутра, када се састају Шарапова и Вознијацки (13.30), те Квитова и Радвањска (15.00).