latinica  ћирилица
20/10/2014 |  10:47 | Аутор: РТРС

Седам утакмица, три нове фризуре, гола још увијек нема

Марио Балеотели у дресу Ливерпула још увијек није постигао гол у Премијер лиги, иако је његов трансфер из Милана на "Енфилд" данима пуно странице свјетских медија, пише гоал.

Тако су неки прецизно израчунали његов учинак у Ливерпулу на овај начин: седам утакмица, три нове фризуре, један гол (против Лудогореца у Лиги шампиона)!

И кад имате обрану која је у 13 од посљедњих 14 премијерлигашких утакмица примила барем гол, а у нападу таквог стерилног и изгубљеног Италијана, пето мјесто и девет бодова заостатка за водећим и не изгледа тако лоше. И још су испред Манчестер јунјтеда...

Марио Балотели заиста конкурише за највећи промашај прелазног рока. У шест премијерлигашких наступа одиграо је 426 минута и не само да нема гола из 22 ударца, него је промашио четири велике прилике, а колико је користан за тим показује чињеница да има 72,12 посто тачних додавања и да је добио свега 33,33 одсто дуела. Од десет покушаја дриблинга прошла су му само два...

Тренер Брендан Роџерс након драматичне побједе 3:2 код КПР-а бранио је свог нападача:

"Кренуће ће му, а мени је најважније колико много ради. Знате, говори се да је он дошао као замјена за Суареза, а Луис је незамјењив, свјетски талент. И не тражим то од Марија, који је одличан младић, уживам радити с њим. И посве другачији играч од Суареза..."