latinica  ћирилица
20/10/2014 |  12:11 | Аутор: Б92

Надал: Да сам изнервиран, да ли би то помогло?

Трећи тенисер свијета Рафаел Надал пред почетак турнира у Базелу каже да не смије да дозволи да га поремете бројни пехови које је имао ове сезоне.
Рафаел Надал - Фото: AP
Рафаел НадалФото: AP

"Да сам изнервиран, да ли би то помогло? Ако расположење постане негативно, онда не можеш да радиш са правом енергијом. Зато волим да останем позитиван, какав сам увијек и био током каријере. Покушавам да радим правим интензитетом и с правим приступом како бих што пре играо најбоље што могу", рекао је 28-годишњи Шпанац.

Надал је пропустио серију турнира на америчком бетону због повреде ручног зглоба, а сада га мучи слијепо црево.

"Шта је било, било је. Једини начин да се вратим на свој стари ниво јесте да вриједно радим и да останем здрав. Оптимистичан сам и мислим да ћу ускоро бити на свом највишем нивоу. Осјећам се боље, напредујем. Морао сам да узимам много антибиотика у посљедњих годину и по дана – почео сам да тренирам прошлог уторка, почео сам полако и још ми недостаје ритма", каже Рафа.

У првој рунди у Базелу Надалов ривал биће Симоне Болели из Италије.

"Биће то један од мојих најтежих мечева прве рунде на турниру из Серије 500 у посљедње вријеме. Нисам сто посто сигуран шта ће се догодити, нисам довољно тренирао и осјећам да се лакше умарам. Тренинг је једна ствар, а меч друга јер је више адреналина, срце брже куца и мало се плашим како ће ми тијело реаговати. Неке од повреда доживио сам послије терапија антибиотицима, надам се да то сада неће бити случај", закључио је Надал.