latinica  ћирилица
24/10/2014 |  15:41 | Аутор: СРНА

Радојичић: Нема јединствене визије будућег развоја БиХ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић истакао је у разговору са делегацијом њемачког Бундестага да у БиХ 20 година након Дејтонског мировног споразума не постоји јединствена визија будућег развоја.

Радојичић је нагласио да у БиХ постоји само сагласност о потреби придруживања БиХ ЕУ, иако и ту постоје разлике у гледањима у вези са механизмом координације и комуникацијом на имплементацији европских стандарда.

Предсједник и потпредсједници Народне скупштине упознали су делегацију Пододбора Бундестага за спречавање цивилних криза, управљање конфликтом и умрежено дјеловање и о актуелној политичкој ситуацији и општим изборима у БиХ.

Радојичић је нагласио и постојање добре сарадње са Њемачком која се огледа и у потписаном споразуму о сарадњи са Парламентом Саксоније, саопштено је из кабинета предсједника.

Њемачки посланици, на челу са замјеником предсједавајућег Михаелом Фиcom, изразили су интересовање за унутрашње политичке односе у БиХ и за важност и могућност промјена Дејтонског мировног споразума.