latinica  ћирилица
24/10/2014 |  23:26 | Аутор: Спортска централа

ЕЛ: Крстић водио Ефес до побједе на Сардинији

Кошаркаши Реала су у другом колу Евролиге савладали Уникс као гости са 76:75.

Краљевском клубу је припало прво полувријеме, али је руски тим ухватио прикључак у трећој четвртини. Послије неколико резултатских преокрета, побједник је одлучен у драматичној завршници. Џејмс Вајт је тројком, седам секунди пре краја довео Уникс у вођство, али је послије тајм-аута, у "фото-финишу", Серхио Лјуљ погодио за тријумф Реала.

Најефикаснији код побједника били су Фернандез и Ајон са по 10 поена, а у Униксу Ленгфорд са 23 и Вајт са 13 поена.

Жалгирис је био више него убједљив против Нижњег, пошто је питање побједника ријешио већ у првом полувремену уз лијепо расподјељене поене. Јанкунас је са 13 поена био најефикаснији, Андерсон, Јавтокас и Сонгаила су имали по 12, Кариниаускас 11, а Гудаитис 10 поена. Код гостију су се истакли Рочести са 16 и Томпкинс са 10 поена, Таренс Кинзи је имао 7 поена.

Узбудљиво је било и у Малаги, гдје је Уникаха тројком Василеидиса у посљедњој секунди дошла до побједе над Албом. Тулсон са 13 поена најефикаснији у Уникахи, а Марко Банић са 16 у Алби.

Повратник у Евролигу, француски Лимож, лако је изашао на крај са Цедевитом. Лимож је током цијеле утакмице био у предности, контролисао резултат и без неизвјесности привео меч крају.

Најефикаснији код побједника био је Нобел Бунгу Коло са 18 поена, а међу запаженијима је био и Лео Вестерман са седам поена, четири скока и пет асистенција. У Цедевити је најбољи био Лука Бабић са 14 поена.

У групи Д, у којој је и Црвена звезда, Олимпијакос је једини тим без пораза послије другог кола. Екипа из Пиреја се намучила против Лаборал Куће, али је боље одиграла завршницу утакмице и заслужено славила.

Лоџески са 15 и Данстон са 10 поена предводили су Олимпијакос до побједе. У тиму из Виторије најефикаснији је био Сан Еметерио са 14 поена, а један од разлога пораза је и катастрофално шутерско вече Дависа Бертанса који је постигао осам поена, али уз шут за два поена 1/7 и 2/9 за три поена.

Душан Ивковић је са Ефесом дошао до друге побједе. Пред једва нешто више од три хиљаде гледалаца на Сардинији, тим из Истанбула је био сигуран против Динама.

Најбољи у редовима победника био је Ненад Крстић са 15 поена, а Лазме и Џенинг су додали по 14 поена. У италијанском тиму најефикаснији био Дајсон са 21 поеном. Мирослав Тодић је порстигао шест поена, уз четири скока.

Група А
Уникс - Реал Мадрид 75:76
Жалгирис - Нижњи Новгород 97:63
Динамо Сасари - Анадолу Ефес 75:82

Група Б
Лимож - Цедевита 71:60
Уникаха - Алба 87:84

Група Д
Олимпијакос - Лаборал Кућа 63:57

Одиграно у четвртак:

Група Б
ЦСКА Москва - Макаби 99:80

Група Ц
Бајерн - Панатинаикос 81:75
Туров - Фенербахче 76:91
Армани Милано - Барселона 63:78

Група Д
Нептунас - Црвена звезда 83:81
Галатасарај - Валенсија 71:64