latinica  ћирилица
31/10/2014 |  17:42 | Аутор: СРНА

Компанија м:тел ушла у Кућу славних

Компанија "М:тел" уврштена је у "Кућу славних" Система уравнотежених показатеља на 15. годишњој конференцији "Паладијум групе" у Бостону, за резултате у примјени ове стратегије пословања.

Генерални директор "Паладијума" Џон Меклелан рекао је да је ово глобално признање које се додјељује веома малом броју организација које су достигле врхунске резултате у пословању користећи такозвани Нортон-Каплан систем стратешког менаџмента.

Ове године награду је добило 14 организација из 12 земаља са пет континената, саопштено је из "М:тела".

Између осталих, признање су до сада добили "АТ/Канада", "Турксел суперонлајн", "Мобистар", "Моторола", "Сименс", "Сиско системс", "БМВ", "Тата моторс Индија", "Хилтон" и "Кенон".

Генерални директор "М:тела" Горан Влаовић рекао је да је Компанија ове године у Бостону постала дио пословне елите од 194 организације из 40 земаља свијета, укључујући велике корпорације, владине и невладине организације.

- Посебно задовољство је добити овакву потврду успјеха, те стати раме уз раме са најбољим организацијама свијета, чија је љествица успјеха подигнута високо и који своје пословање упоређују са најуспјешнијима на глобалном нивоу, рекао је Влаовић.

Према његовим ријечима, стално чланство у "Кући славних" и признање "Паладијума" доказ су да је стратегија компаније "М:тел" потпуно у складу са најпризнатијом методологијом у свијету, чиме је потврђен квалитет стратешког управљања у њој.

Пријем "М:тела" у "Кућу славних" биће представљен као примјер успјешности у наредном издању магазина "Харвард бизнис ривју".

Систем уравнотежених показатеља /БСЦ/ је алат за стратешко управљање перформансама и представља полустандардизовани структурисани извјештај, подржан методама дизајна и алатима за аутоматизацију, који руководиоци могу користити за праћење извршавања активностги особља под њиховим руководством и надзор посљедица које произилазе из тих радњи. Обликовали су га Роберт Каплан и Дејвид Нортон.