latinica  ћирилица
21/11/2014 |  19:49 | Аутор: Агенције

Осам кандидата за предсједника СДП БиХ

Кадровска комисија Социјалдемократске партије БиХ потврдила је данас имена осам кандидата за новог предсједника те партије.

Осам имена је верификовано, а чека се долазак и деветог кандидата Богића Богићевића да се врати из Љубљане и потпише изјаву, рекао је Алија Бехмен, предсједник Кадровске комисије странке, и додао, да је био 31 пријављени кандидат, али да су њих 22 одустала.

Кандидати за предсједника СДП БиХ, којег ће Конгрес бирати 6. децембра ове године, су: Нермин Никшић, Махмут Алагић, Хамдија Липовача, Светозар Пударић, Зукан Хелез, Селим Бешлагић, Бесима Борић и Ферхат Мустафић, а чека се потпис Богића Богићевића, који има 36 номинација.

Бехмен је објаснио, да је бирање чланова Главног одбора у странци специфичан посао, јер у свом саставу мора да има 20 одсто Срба, 20 одсто Хрвата, 20 одсто Бошњака и исто толико осталих, док жена мора бити 40 одсто.

Најавио је новине у СДП БиХ, и поручио, да ће она бити још демократичнија у наредном периоду. Сједница Предсједништва странке биће одржана у четвртак, а на њој ће бити дефинисано све у вези с избором предсједника, док ће Главни одбор странке, који би требало да потврди кандидате, засједати у петак. Бехмен је саопштио да се повлачи с руководеће позиције у странци.