latinica  ћирилица
22/11/2014 |  09:51 | Аутор: РТРС

Вучић премијеру Турске: Пронађите убицу

Предсједник Владе Републике Турске Ахмед Давутоглу позвао је телефоном предсједника Владе Републике Србије Александра Вучића и изразио саучешће српском премијеру поводом убиства навијача "Црвене звезде" Марка Ивковића
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ


Предсједник Владе Србије Александар Вучић изразио је запрепашћење злочиначким убиством које је почињено над грађанином Србије и рекао свом турском колеги да Србија захтијева хитно проналажење и хапшење убице и његово најстроже кажњавање.

Такође, предсједник Владе Србије саопштио је турском премијеру Давутоглуу да шеф стручног штаба Кошаркашког клуба "Галатасарај" Ергин Атаман, а послије изјаве у којој је убијеног младића, као и све остале навијаче "Црвене звезде", оптужио за тероризам, није добродошао у Србију.

Предсједник Владе Србије истакао је да је Србија само прије неколико недјеља дочекала троструко бројнију групу навијача "Бешикташа" и обезбиједила им пуну сигурност и безбједност у Београду.

Предсједник Владе Републике Турске Ахмед Давутоглу изразио је жаљење што је један млади људски живот угашен и обећао је да ће турске власти учинити све да се починилац злочина пронађе и изведе пред лице правде.