latinica  ћирилица
22/11/2014 |  14:55 | Аутор: РТРС

Сутра сунчано и хладно

Прохладно вријеме са сунчаним периодима задржаће се сутра и наредних дана у Републици Српској и Федерацији БиХ, киша се очекује у сриједу, 26. новембра.
Јахорина у љетном периоду - Фото: РТРС
Јахорина у љетном периодуФото: РТРС

Ујутро ће бити хладно, али претежно ведро вријеме. Магла се очекује по котлинама и око ријека на истоку и сјеверу, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће сунчаних периода, а само понегдје цијели дан задржаће се магла и ниски облаци, па ће у тим предјелима бити и хладније. Дуваће слаб источни и сјевероисточно вјетар, на југу слаба до умјерена бура.

Јутарња температура ваздуха од минус један до три, на југу до шест, а највиша дневна од седам до 12, на југу до 17 степени Целзијусових. У вишим предјелима дневна температура око четири степена.

Слично вријеме метеоролози најављују и за понедјељак и уторак. Облачно и хладније биће у сриједу, а у другом дијелу дана почеће да пада и слаба киша. Због више облака јутарња температура у сриједу неће бити ниска као претходних дана, па ће бити између три и осам степени, али ће дневна бити у паду, од пет до девет, на југу до 14 степени Целзијусових.

Из Федералног хидрометеоролошког завода наводе да данас преовладава сунчано вријеме, док су се у већем дијелу Крајине и понегдје у централним дијеловима магла и ниски облаци задржали током дана.

У Требињу и Мостару у 13.00 часова измјерена је највиша температура ваздуха - 13 степени Целзијусових, а 12 степени било је у Неуму и Купресу.

У Билећи, Невесињу и Рибнику измјерено је 11 степени, Бијељини, Зворнику, на Сокоцу, у Тузли, Градачцу и Дринићу 10, Бањалуци, Добоју, Мркоњић Граду, Српцу, Калиновику и Сребреници девет, на Хан Пијеску, Иван-седлу, у Вишеграду и Рудом осам, Зеници и Гацу седам, Сарајеву и Фочи шест, на Чемерну пет, у Приједору и Бихаћу четири, Бугојну два и на Бјелашници нула степени.