latinica  ћирилица
24/11/2014 |  15:48 | Аутор: СРНА

РС: Пољопривреда и шумарство-пад вриједности откупа и продаје

Вриједност откупа производа пољопривреде, шумарства и рибарства у Републици Српској у трећем тромјесечју ове године износила је 26,55 милиона КМ и мања је за 16,4 одсто него у истом периоду прошле године, подаци су Републичког завода за статистику.
дрва - Фото: РТРС
дрваФото: РТРС

Највећа вриједност откупа -  13,52 милиона КМ била је код производа шумарства, те 5,86 милиона КМ код ратарских производа.

Највећи процентуални пад вриједности откупа у трећем тромјесечју ове године у односу на исти период - 31,8 одсто, била је код ратарских производа.

Вриједност продаје из властите производње пословних субјеката у трећем тромјесечју ове године износила је 81,03 милиона КМ и мања је за 4,9 одсто него у истом периоду прошле године.

Највећа вриједност у продаји остварена је од производа шумарства  -  44,87 милиона КМ, те од сточарских производа - 22,65 милиона КМ.

Највећи процентуални раст продаје у трећем тромјесечју ове у односу на исти период прошле године - од 40,1 одсто био је код воћарских и виноградарских производа, а највећи процентуални пад од 14 одсто код производа шумарства.