latinica  ћирилица
24/11/2014 |  17:42 | Аутор: РТРС

Предсједник и потпредсједници положили свечану заклетву

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и потпредсједници Српске Јосип Јерковић и Рамиз Салкић положили су данас свечану заклетву у Народној скупштини Републике Српске.

Прије полагања свечане заклетве, сертификате Додику, Јерковићу и Салкићу уручио је предсједник Централне изборне комисије БиХ Стјепан Микић.

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик у првом обраћању након полагања заклетве, рекао је да бити предсједник Српске није привилегија већ обавеза да се служи свом народу.

Нагласио је да ће у овом мандату радити са још већом одговорношћу и са великим задовољством јер му је народ поново дао повјерење.

 

Рекао је да са посебним осјећањем и с пуном одговорношћу данас може да каже да је као предсједник Републике Српске извршио основни задатак о којем је говорио и прије четири године - одбрањен је уставни капацитет и надлежности које је имала и има Република Српска.

Република Српска је данас уређеније, љепше и просперитетније мјесто за живот свих њених грађана, што је и основни задатак сваке политике и одговорних политичара", додао је Додик.

 

Он је захвалио свима који су 12. октобра изашли на изборе и на демократски начин изабрали своје представнике, чиме су показали и себи и свијету да је ово демократско и зрело друштво, способно да води рачуна о својој држави и о својој будућности.

"Не могу, а да и овом приликом са посебном захвалношћу и поштовањем не поменем све оне који су своје животе или дијелове тијела уградили у Републику Српску, трајно опредијељен да њихова жртва никада не смије бити умањена. То нека буде завјет и овог сазива и свих будућих сазива наше Скупштине и осталих институција Републике Српске", истакао је Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да су Република Српска, њене надлежности и с муком очувана аутономија императив сваком појединцу или организацији, те да ће тако бити све док буде обављао дужност предсједника, па чак и када то не буде.

"За Републику Српску борићу се са било које позиције коју будем имао у животу, јер Српска није само политички организована заједница да би у њој неко вршио власт или био опозиција. Она је наше животно опредјељење", рекао је Додик након инаугурације и свечаног полагања заклетве у Народној скупштини Републике Српске.

 

Додик је позвао све посланике и грађане Српске да свако у оквиру својих могућности учини све на очувању Републике Српске и афирмацији њених вриједности.