latinica  ћирилица
24/11/2014 |  21:32 | Аутор: РТРС

Ди Матео: Не размишљам о освети

Италијански тренер Роберто ди Матео водио је Челзи до титуле првака Лиге шампиона 2012. године.
Роберт Ди Матео - Фото: AP
Роберт Ди МатеоФото: AP

Међутим, свега шест мејсеци канисје Италијан је добио отказ јер у наредној сезони није одвео тим даље од групне фазе такмичења.

Челзи у уторак гостује у Гелзенкирхену код екипе Шалкеа у петом колу најелитнијег клупског такмичења. На клупи "плаваца" је Жозе Мурињо док ће њемачки тим предводити управо Роберто ди Матео.

Тренер Шалкеа инсистира не размишља о освети према бившем клубу којем је донио европски наслов, а потом био отпуштен у сљедећих шест мјесеци.

"Искрено, не размишљам о догађајима из 2012. године. Нисам ја никакав осветник. Ја сам особа која увијек гледа према напријед, никад назад. Живим у садашњости.", рекао је 44-годишњак и додао:

"Дуго сам година живио у Лондону тако да јако добро познајем људе из клуба, такође и играче. Но све су то приватне ствари које немају никакве везе с послом", рекао је италијански тенер за Гоал.

Шалке је други у групи Г и заостаје три бода за Челзијем.

"Све је отворено, иако је Челзи и даље главни фаворит за прво мјесто. Ми и даље можемо бити на врху, зато нас занима побједа у сутрашњем сусрету. У Лиги шампиона најбитније је побиједити у свим домаћинским утакмицама", закључио је италијански стручњак.