latinica  ћирилица
26/11/2014 |  08:03 | Аутор: РТРС

ЛШ: Атлетико чека Олимпијакос, Дортмунд у Лондону

Фудбалери Атлетико Мадрида дочекују Олимпијакос у дерби мечу другог дана петог кола Лиге шампиона.

Атлетико је са девет бодова лидер групе А са скором од три побједе и једним поразом. У протеклом колу савладали су Малме у гостима и евентуалном побједом би направили велики искорак ка друго фази такмичења. Тим Дијега Симеонеа је побједом у посљедњем колу Примере преузео трећу позицију на табели од Валенсије.

Клуб из Пиреја је на другој позицији са шест бодова, колико има и трећепласирани Јувентус од којег су поражени у прошлом колу у Торину. У домаћем шампионату су друопласирани са два бода заостатка за ПАОК-ом.

У другом мечу исте групе Јувентус не би требао имати проблема на гостовању код Малмеа. Екипа Масимилијана Алегрија игра у доброј форми. Лидер су Серије "А", а у посљедња два сусрета "забили" су 10 голова и при томе нису примли ниједан. У Торину је "страдала" Парма са 7:0, а у Риму Лацио са 3:0.

Неизвјесно ће бити у групи Б, гдје је једнини сигурни учесник наредне фазе Реал Мадрид који у овом колу гостује другопласираном Базелу, у мечу који ће судити Милорад Мажић.

Швајцарска екипа пролази даље уколико савлада тим Акрла Анћелотија, а Ливерпул не слави у сусрету са Лудогорецом.

Бодове за прикључак водећем двојцу тражиће у међусобном окршају Лудогорец и Ливерпул.

"Редси" нису у форми, посљедњи тријмф у Прмијер лиги остварили су прије готово мјесец дана против Свонсија, да би након тога заредали поразе од Њукасла, Челзија и на крају од Кристал Паласа. Тим Брнедана Роџерса је на 12. позицији и бодовно је ближи зони испадања из лиге него врху табеле.

Лудогорец је посљеди тим у групи, али им посљедња два првенствена кола улијевају наду пред меч са Ливерпулом. Побједа у гостима, реми против лидера ЦСКА у Софији и значај вечерашње утакмице за обје екипе наговјештавају добру фудбалску представу.

Ливерпул за било какву наду за пролазом мора славити вечерас.

Група Ц доноси оглед првопласираних екипа. Лидер у групи је Бајер Леверкузен који ће у овом колу угостити Монако. Њемачки тим ће, након побједе у прошлом колу на гостовању код Зенита, у овом колу имати прилику да овјери карту за пролаз у наредну фазу. Леверкузен је у наредној фази уколико не изгуби вечерас.

Руски тим ће дочекати Бенфику у мечу којем су објема екипама бодови пријеко потребни желе ли пролаз даље.

Уколико вечерас изгуби, а Монако побиједи у Леверкузену, Зенит губи шансе за пласманом у наредну фазу.  

Босрусија Дортмунд је изборила наставак такмичења, тако да растерећена путује у Лондон у госте код Арсенала. "Тобџије" добрим резултатом у овом мечу пролазе даље, међутим, у овом мечу неће моћи рачунати на повријеђене Оспињу, Озила, и Вилшира. Јирген Клоп, с друге стране, неће моћи рачунари на Ројса који је задобио повреду зглоба. Тиму Арсена Венгера бод доноси пролаз у наредну фазу такмичења.

Распоред утакмица петог кола Лиге шампиона:

Група А
Атлетико Мадрид - Олимпијакос (20.45)
Малме - Јувентус (20.45)

1 Атлетико Мадрид 4 9
2 Олимпијакос 4 6
3 Јувентус 4 6
4 Малме 4 3

Група Б
Базел - Реал Мадрид (20.45)
Лудогорец - Ливерпул (20.45)

1 Реал Мадрид 4 12
2 Базел 4 6
3 Ливерпул 4 3
4 Лудогорец 4 3

Група Ц
Зенит - Бенфика (18.00)
Бајер Леверкузен - Монако (20.45)

1 Бајер Леверкузен 4 9
2 Монако 4 5
3 Зенит 4 4
4 Бенфика 4 4

Група Д
Андерлехт - Галатасарај (20.45)
Арсенал - Борусија Дортмунд (20.45)

1 Борусија Дортмунд 4 12
2 Арсенал 4 7
3 Андерлехт 4 2
4 Галатасарај 4 1