latinica  ћирилица
26/11/2014 |  10:43 | Аутор: СРНА

Изложба акварела Раденка Милака у Дармштату

Галерија "Kunsthale" у Дармштату своју излагачку сезону отворила је изложбом акварела под називом "365" чији је аутор бањалучки умјетник Раденко Милак.
Изложба Раденка Милака - Фото: СРНА
Изложба Раденка МилакаФото: СРНА

Ова галерија премијерно је представила до сада највећи Милаков пројекат, који се састоји од 365 црно-бијелих акварела насталих током 2013. године.

Сваки акварел представља један планетарни историјски догађај, тако да се пројекат може посматрати као једна врста календара или умјетниковог дневника с освртом на историјски контекст.

Теме које доминирају у пројекту углавном се односе на историју фотографије, са јасним фокусом на рат и мир, умјетност и културу, науку и технологију, природне катастрофе, те портрете личности које су обиљежиле историју задњих 500 година.

Изложбу прати књига са свих 365 илустрација, која је, такође, премијерно представљена на отварању изложбе, а издавач је компанија за дистрибуцију умјетничких књига "Вaлтер Кониг" из Келна.

Изложба Милакових дјела у Галерији "Кunsthale" биће отворена до марта 2015. године.

Паралелно са изложбом у Дармштату, Милак се прије неколико дана представио још једном самосталном изложбом под називом "Биг тајм" у Галерији "Приска Пасквер" у Келну.

Милакови радови биће представљени и на Интернационалном сајму умјетности у Келну у априлу 2015. године.

Раденко Милак рођен је 1980. године у Травнику, а ради на Универзитету за пословне студије у Бањалуци. Након студија на академијама у Бањалуци и Београду, радове је углавном представљао у Паризу, Минхену, Келну, Берну и Бечу на групним и самосталним изложбама, те међународним сајмовима умјетности.