latinica  ћирилица
26/11/2014 |  15:54 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Грмек: Превазићи застој у процесу евроинтеграција

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић током данашњег састанка са амбасадором Словеније у БиХ Изтоком Грмеком изразила је увјерење да ће Влада Српске у наредном периоду наставити да води активну политику, с циљем превазилажења застоја у процесу европских интеграција, уз пуно уважавање Дејтонског споразума.
Жељка Цвијановић са амбасадором Словеније у БиХ Изтоком Грмеком - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић са амбасадором Словеније у БиХ Изтоком ГрмекомФото: СРНА

Цвијановићева је истакла да је Српска отворена за конструктивне приједлоге који доприносе економској и социјалној стабилности и унапређењу регионалне сарадње, те да је за напредак БиХ ка стицању кандидатског статуса за чланство у ЕУ потребно разумијевање и консензус свих учесника у преговорима.

У саопштењу из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу наводи се и да је на састанку Цвијановићеве и Грмека разговарано о акуелној политичкој и економској ситуацији у Српској, БиХ, те процесу формирања власти након протеклих општих избора у БиХ.

Саговорници су размијенили мишљења о новој британско-њемачкој иницијативи за БиХ са посебним освртом на могућност за успостављање ефикасног механизма координације између свих нивоа власти у БиХ.