latinica  ћирилица
26/11/2014 |  18:02 | Аутор: Агенције

"Штампач": Ухапшени осумњичени за трговину хероином

Лице чији су инцијали А.М. из Добоја, те Л.Т. са подручја општине Усора, Х.К. са подручја општине Тешањ и А.К. из Сарајева, који су ухапшени данас у акцији "Штампач", осумњичени су да су организовано набављали и продавали хероин, саопштено је из Центра јавне безбједности Добој.

Акцију су реализовали припадници Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Добој у сарадњи са полицајцима из Зеничко-добојског кантона и Кантона Сарајево.

За А.М. из Добоја постоји основ сумње да је од осталих набављао хероин који је вагао, паковао и продавао конзументима - дистрибутерима са подручја Добоја и Дервенте.

Приликом претреса стамбених објеката које користе пријављена лица пронађени су мобилни телефони, СИМ картице, средства и опрема за паковање дроге и други предмети и трагови који се могу довести у везу са кривичним дјелом неовлаштена производња и промет опојних дрога, за које су осумњичени.

Током акције, која је трајала од септембра, под надзором Окружног тужилаштва Добој извршен је већи број претреса и изузети су предмети који могу послужити у даљем кривичном поступку, наводи се у саопштењу.

Након извршене криминалистичке обраде ухапшена лица ће заједно са извјештајем о почињеном кривичном дјелу бити предата у надлежност Окружном тужилаштву Добој.

Начелник Криминалистичке полиције добојског Центра јавне безбједности Мирослав Милојевић изјавио је данас да је ријеч о организованој групи и вишеструким повратницима у криминал.