latinica  ћирилица
26/11/2014 |  18:13 | Аутор: РТРС

Додику, Вучићу и Кустурици награда Јапанског друштва

Предсједнику Републике Српске Милораду Додику, премијеру Србије Александру Вучићу и прослављеном редитељу, Емиру Кустурици вечерас су у Београду уручене Велике награде организације Јапанско друштво, српске непрофитне организације са угледним члановима који зближавају народе Србије и Јапана.

Предсједнику Републике Српске, Милораду Додику награда је додијељена за свеукупан допринос развоју друштва, економије, безбједности Српске и региона, као и за допринос подизању угледа Републике Српске у региону и ван његових граница.

Награда Додику, Вучићу и Кустурици

Премијеру Србије, Александру Вучићу награда је уручена за допринос развоју Србије кроз почињање свеукупних реформи друштва које су, како је наведено, без преседана у новијој историји Србије, док је редитељу Емиру Кустурици признање уручено за допринос развоју културне свијести и афирмацију културних и других трајних вриједности реализацијом дугорочних пројеката на Мокрој Гори и Андрићграду.

Предсједник Српске рекао је новинарима да га је награда Јапанског друштва веома обрадовала и да је то одговор и некој локалној сцени у Републици Српској, која, како је истакао, упорно покушава све да дерогира.

"Примијетити да смо радили на реформама и развоју Републике Српске и свему ономе што је речено у образложењу награде - наравно да ми годи и све су у праву", напоменуо је Додик.

Награда предсједнику Српске Милораду Додику

Он је оцијенио да, ако људи са стране виде све те успјехе, онда је то најбоље виђење свега што је урађено у Републици Српској.

Кустурица је нагласио да је добро да се за непрофесионални хуманистички рад добије награда, посебно у вријеме када се тим радом баве професионалци.

Награда Емиру Кустурици

"Ја сам свој живот усредсредио на пројекте, а један од њих је хуманизација животног простора", истакао је Кустурица.