latinica  ћирилица
21/12/2014 |  08:28 | Аутор: СРНА

Њујорк: Убијена два полицајца (ВИДЕО)

Двојицу полицајаца у Њујорку из засједе је убио Исмаил Бринсли након чега је извршио самоубиство, саопштила је полиција.

 Полицијски званичник Вилијем Бартон рекао је да су полицајци убијени без упозорења и да су на њих хици испаљени из непосредне близине код раскрснице Бедфорд и Стајвесант у Бруклину.

Братон је прецизирао да је полицајце убио Исмаил Бринсли /28/, пуцајући из правца сувозачевог сједишта на патролним колима из полуаутоматског пиштоља. Он је потом побјегао у оближњу станицу подземне жељезнице, гдје је извршио самоубиство пуцњем у сљепоочницу.

- Сви детаљи још нису познати, али је јасно да је ријеч о смакнућу, да су ови полицајци убијени у стилу егзекуције, рекао је градоначелник Њујорка Бил де Блазио.

Полиција је идентификовала да су убијени полицајци Рафаел Рамос /40/ и Венђијан Лу /32/.

На друштвеним мрежама сугерисано је да је могуће да су полицајци убијени из освете због смрти ненаоружаног црнца Ерика Гарнера приликом хапшења.

Аналитичари наводе да би, уколико се докаже да је убиство полицајаца мотивисано Гарнеровом смрћу, то могло да изазове нове расне тензије које су раније изазвале демонстрације у Њујорку и другим америчким градовима.