latinica  ћирилица
21/12/2014 |  08:42 | Аутор: СРНА

Магла по котлинама, снијега има на висинама

На путевима Републике Српске и Федерације БиХ саобраћај се јутрос одвија по мокром и мјестимично клизавом коловозу, а у вишим предјелима на појединим мјестима има снијега.
илустрација - Фото: СРНА
илустрацијаФото: СРНА


Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима скрећу пажњу да је по котлинама и поред ријека због магле смањена видљивост, те на могуће одроне.

Возачима се савјетује да возе опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме која је и законски обавезна.

Због клизишта отежано се саобраћа на путном правцу од Карановца према локалитету Угар у мјесту Бочац, док су на локалитету Гребак, на магистралном путу Мостар - Невесиње у току завршни радови на санацији клизишта. Због тога долази до повремених 15-минутних обустава саобраћаја.

Саобраћај је и даље обустављен због радова у мјесту Вриоци, на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица. За вријеме обуставе саобраћај се преусмјерава на привремену обилазницу у непосредној близини.

У мјесту Ђевање на дионици магистралног пута Зворник - Дрињача због радова возила саобраћају једном траком.

На магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, због извођења радова, саобраћај се повремено одвија једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионицама Шешлије -Јоховац и Јоховац - Руданка, гдје долази до повремених обустава саобраћаја.

Једном траком возила саобраћају на дионицама Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић.

И даље је због клизишта обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Симин Хан - Калесија у Бабајићима. Саобраћај се одвија обилазницом преко Дубрава.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања при преласку границе.

Из АМС напомињу да је у току превентивна кампања под називом "Стоп алкохолу на точковима" чији је циљ да се повећа ниво безбједности саобраћаја у Републици Српској смањењем броја возача који у саобраћају учествују под дејством алкохола