latinica  ћирилица
21/12/2014 |  09:19 | Аутор: РТРС

АБА: Партизан дочекује Будућност у дербију кола

Кошаркаши Партизана дочекују вечерас од 19 часова екипу Будућности у дерби мечу 13. кола регионалне АБА лиге.

Тим Душка Вујошевића у утакмицу против црногорског представника улази са петог мјеста на табели и скором од по шест побједа и пораза.

Будућност је, с друге стране, друга на табели са скором од 10 тријумфа из 12 мечева.

"Сам поглед на табелу је довољно упозоравајући за нас. Више простора за неке калкулације било ког типа не постоје с обзиром да желимо да останемо у кругу екипа које ће се изборити за само учешће у плеј-оф такмичењу. У том смилсу, јако добро смо свјесни значаја утакмице, квалитета притивника који нас чека, с обзиром да, екипа Будућности заузима друго мјесто са добрим скором, а ми смо овог тренутка на два кола пред крај првог круга АБА лиге, на 50% учинка, 6 побједа и 6 пораза. Ми се спремамо на прави начин за ту утакмицу и очекујемо да ће играчи одреаговати на најбољи могући начин и да ћемо успјети да забиљежимо побједу. Ми се спремамо на прави начин за ту утакмицу и очекујемо да ће играчи одреаговати на најбољи могући начин и да ћемо успети да забиљежимо побједу", рекао је уочи меча помоћни тренер црно бијелих Велимир Гашић.

Тренер Будућности Игор Јововић свјестан је да његову екипу очекује тежак посао у "Пиониру"

"Свјесни смо ко нам је ривал, и колико је јак. Партизан НИС је освојио највише трофеја у регионалном такмичењу. Довођењем играча у посљедње вријеме Партизан је направио ростер који је кадар да се бори за сами врх и трофеј у АБА лиги.То значи да нас очекује изузетно тежак задатак у 'Пиониру'. Имаће подршку великог броја навијача. Морамо одиграти јако квалитетно, такмичарски јако, како би дошли у ситуацију да их угрозимо. Резултатима у посљедње вријеме смо привилеговани да играмо дерби против јаке екипе, и надам се да ћемо се представити у најбољем могућем свјетлу. Пробаћемо да направимо веома значајну побједу", изјавио је Јововић.

АБА лига, 13. коло:

Недјеља, 21. децембар:
Цедевита - Солнок (17.00)
Партизан - Будућност (19.00)

Понедјељак, 22. децембар
МЗТ - Црвена звезда (20.30)

Одиграно јуче:
Игокеа - Мега Лекс 70:63
Левски - Цибона 64:74
Крка - Олимпија 71:54
Металац - Задар 87:93