latinica  ћирилица
21/12/2014 |  13:19 | Аутор: Б92

Џајић почасни предсједник, стадион од данас "Рајко Митић" (ВИДЕО)

На стадиону Црвене звезде одржава се Скупштина клуба на којој је Драган Џајић изабран за почасног предсједника црвено-бијелих, а Ратомир Дујковић за предсједника Скупштине.
Драган Џајић - Фото: sportskacentrala.com
Драган ЏајићФото: sportskacentrala.com

На сједници је такође одлучено да се стадион ФК Црвене звезде преименује у стадион "Рајко Митић".

Џајић је за почасног предсједника изабран једногласно, а за то признање је рекао да му представља велику част, јавља Б92.

"Трудио сам се увек да дам максимум када су у питању резултати, презентовање клуба, и на терену и ван терена. Ово је за мене једно лијепо признање и једно од најдражих у животу", рекао је Џајић.

Џајић је трећа "Звездина звијезда", а као играч боје клуба из Љутице Богдана бранио је у два наврата, од 1963. до 1975. године, а потом и у сезони 1977/78. Поред Звезде, играо је само још само за Бастију, а за репрезентацију Југославије одиграо је 85 утакмица и постигао 23 гола.

Одмах по завршетку играчке каријере, Џајић је преузео функцију техничког директора Звезде. Био је на челу клуба у вријеме највећих успјеха српског клупског фудбала, када је Звезда била шампион Европе и свијета, а од 1998. године је два пута био предсједник клуба, посљедњи пут до прије неколико мјесеци, а прошле недјеље га је наслиједио Светозар Мијаиловић.

Џајић се сматра најбољим југословенским фудбалером свих времена, а прије неколико година је изабран и у идеалну поставу свих Европских првенстава.