latinica  ћирилица
27/01/2015 |  15:59 | Аутор: Глас Српске

Више клиника на новој адреси

Због реконструкције Централног медицинског блока Универзитетске болнице - Клинички центар (УБКЦ) Бањалука пресељене су поједине организационе јединице тог блока.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Управа УБКЦ је због реконструкције тренутно смјештена у адаптираном простору Клинике за инфективне болести, док се Служба за јавне набавке и истраживање тржишта и Служба за праћење пројекта изградње и реконструкције налази у просторијама зграде Матерните.

Из УБКЦ подсјетили су да је од 15. јануара Дневна болница Клинике за онкологију почела да ради у простору Завода за нуклеарну медицину и болести штитне жлијезде, док се Кабинет за страбизам Клинике за очне болести налази у Клиници за очне болести, односно у згради ЦМБ-а, на четвртом спрату.

Аудиолошки кабинет Клинике за болести уха, грла и носа пресељен је у простор Клинике за болести уха, грла и носа, а амбуланта за оралну хирургију Клинике за максилофацијалну хирургију започела је са радом од 19. јануара на четвртом спрату у простору Клинике за максилофацијалну хирургију.

Хематолошка дневна болница Клинике за унутрашње болести пресељена је у Одјељење хематологије Клинике за унутрашње болести.

Из УБКЦ нагласили су да измјештање организационих јединица не утиче на процес рада, те да ће сви пацијенти добити потребну медицинску услугу без обзира на пресељење.

Саобраћај
Из УБКЦ саопштили су да су Одјељењу за комуналне и стамбене и послове саобраћаја Градске управе Бањалука поднијели захтјев за измјештање трасе саобраћајних линија у кругу болнице.

- Због тога ће доћи и до редукције интензитета саобраћаја и смањења паркинг мјеста на овој локацији - наведено је у саопштењу.