latinica  ћирилица
27/01/2015 |  19:13 | Аутор: Агенције

Кокосово уље за здраву и сјајну косу

Кокосово уље тренутно је хит у свијету. Користи се, како у исхрани, тако и за његу косе и тијела. Садржи јака антибактеријска и антигљивична својства, и одлично је у борби против опадања косе.

Ово је пет разлога зашто је кокосово уље савршена намирница коју треба користити.

Штити кератин (протеин одговоран за раст косе). Лауринска киселина је главни састојак кокосовог уља и даје му заштитна својства. Она припада групи масних киселина која везује протеине у коси и на тај начин штити коријен и спречава пуцање длаке. Истраживања су показала да ово уље утиче на смањивање или потпуно спречавање губитка кератина косе много ефикасније од минералног или сунцокретовог уља који су, иначе, главни састојци већине производа за његу косе.

Задржава влажност косе. Редовном употребом овог уља коса ће бити јака и задржаће своју природну влажност. Такође, оно је толико моћно да улази у длаку и обнавља је изнутра. Кокосово уље ће заштитити косу од свих негативних спољашњих фактора попут нечистоће из ваздуха или превелике топлоте.

Садржи антибактеријска и антигљивична својства. Захваљујући овим својствима, редовним коришћењем кокосовог уља, ријешићете се перути.

Садржи храњиве састојке. Кокосово уље је богато витамином Е, витамином К и гвожђем. Управо ови састојци су неопходни да би коса била њежна и сјајна. Такође, витамин Е је веома ефикасан у борби против перути.

Побољшава циркулацију. Ако желите да стимулишете проток крви, главу редовно масирајте кокосовим уљем. На овај начин ће ваша коса добити све неопходне хранљиве састојке и кисеоник, длака ће бити здравија и подстакнућете бржи раст косе.