latinica  ћирилица
27/01/2015 |  22:23 | Аутор: СРНА

Ђокић: Заједно са Србијом на свим пројектима

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да ће Српска и Србија у оквиру привредне и укупне сарадње, радити на свим пројектима који могу унаприједити привредни амбијент и побољшати стање у једној и другој републици.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

Ђокић је изјавио новинарима у Станарима да га посебно радује идеја да се прибојски ФАП може евентуално надати новим пословима уколико ова приватизација у Србији успије и уколико крене реализација програма који је најавио предсједник Владе Србије Александар Вучић.

"Осим ФАП-а, имамо и Фамос који, такође, ради одређене позиције у аутоиндустрији и у Лукавици и Коран, Пале, тако да је могуће у цијелом сектору аутоиндустрије који имамо у Републици Српској, која је остала послије приватизације, успоставити сарадњу", нагласио је Ђокић.

Он је додао да ће се искрено потрудити да свему томе Влада Српске да допринос и на тај начин обезбиједи више радних мјеста и развој привреде Републике Српске и Србије.

Премијер Србије најавио је раније да би до краја године требало да буде оживљена производња камиона у Фабрици аутомобила Прибој, што ће позитивно утицати на живот Златиборског округа, али и на Рудо у Републици Српској.