latinica  ћирилица
28/01/2015 |  07:31 | Аутор: РТРС

Због снијега успорен саобраћај, потребна пажња

Због нових сњежних падавина саобраћај се у већем дијелу РС одвија успорено, по претежно мокрим и засњеженим коловозима.

У вишим предјелима и преко превоја мјестимично угажен снијег и могућа поледица,а због ниских температура поледица је могућа и у нижим предјелима. Дежурне екипе зимских служби су на терену, врше чишћење и посипање критичних дионица, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионицама у усјецима и поред камених косина упозоравају на учестале одроне земље и камења на коловоз, а возачима савјетују максимално опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу, уз обавезну употребу зимске опреме.

Према Рјешењу Министарства саобраћаја и веза Републике Српске на маг. путу М-18 дионица Брод на Дрини-(граница БиХ/ЦГ) Шћепан Поље, на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази 8 метара.

Због радова на минирању терена, у времену од 13:30 до 14:00 часова , на дионици маг. пута М-4 Добој -Станић Ријека на локалитету код тунела према Станић Ријеци и на раскрсници прије тунела долазиће до привремених обустава саобраћаја.

Због радова на дионици маг. пута М-14 Костајница - Козарска Дубица у мјесту Вриоци , на снази је обустава саобраћаја; возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

На дионици маг. пута М-16, дионица Карановац-граница РС/ФБиХ (Угар) у мјесту Бочац због активираног клизишта саобраћај се одвија једном коловозном траком уз постављену сигнализацију.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бања Лука-Добој Вукосавље-граница РС/ФБиХ (Каруше) на дионицама М-17 Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка до краја године биће измијењен режим саобраћаја и то тако да ће се повремене обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час и трајаће по 15 минута (радним данима и суботом од 07-17, а недјељом од 07-13 часова), саопштено је из АМС РС.