latinica  ћирилица
28/01/2015 |  08:19 | Аутор: СРНА

Током дана престанак падавина

Престанак падавина у Републици Српској и Федерацији БиХ очекује се током дана, али ће се задржати хладно вријеме.
Јахорина, стаза Скочине - Фото: СРНА
Јахорина, стаза СкочинеФото: СРНА

На југу Херцеговине јутрос ће углавном бити суво са слабом кишом или сусњежицом понегдје, а могућа је и појава веома слабог снијега, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана падавине ће престати, али ће остати облачно и прохладно вријеме. Поподне и увече очекује се разведравање.

Дуваће слаб вјетар сјеверних смјерова, у Херцеговини умјерена бура.

Јутарња температура ваздуха од минус три до нула, на југу до два степена, а максимална дневна од нула до четири, на југу до 10 степени Целзијусових. У вишим предјелима температура ваздуха током дана остаће у минусу.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава облачно вријеме са снијегом, а у Херцеговини претежно облачно и углавном без падавина.

На Бјелашници је јутрос у 7.00 часова измјерено минус 12 степени, на Хан Пијеску минус седам, на Чемерну и у Ливну минус шест, на Сокоцу и Иван-седлу минус пет, на Мраковици и у Источном Дрвару минус четири.

У Кнежеву су јутрос измјерена минус три степена, Мркоњић Граду, Сарајеву, Бугојну, Невесињу и Гацку минус два, Сребреници, Тузли, Зеници, Јајцу и Ливну минус један.

У Бањалуци, Бијељини, Добоју, Вишеграду, Дрвару, Градачцу, Српцу, Зворнику, Фочи, Рудом јутрос је било нула степени, а један степен изнад нуле у Приједору, Новом Граду, Градишци, Рибнику, Санском Мосту и Горажду.

Четири степена измјерена су у Мостару, пет у Требињу, а шест у Стоцу и Чапљини.

Висина снијега јутрос у 7.00 часова на Бјелашници је износила 113 центиметара, у Купресу 45, на Мраковици 25, Мркоњић Граду 20, у Бихаћ, Рибнику и на Хан Пијеску 19, у Кнежеву 17, на Иван-седлу 12, у Јајцу 10.

На Сокоцу снијег је висок девет центиметара, у Бугојну седам, Сребреници пет, Бањалуци и Дрвару четири, Градачцу, Ливну, Приједору и Санском Мосту три центиметра.

У протекла 24 часа падавина је највише било у Источном Дрвару, затим Рибнику, на Мраковици, у Градишци, Бањалуци, Мркоњић Граду, Приједору, Добоју, Новом Граду.