latinica  ћирилица
28/01/2015 |  09:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Стефановић: Ухапшено пет лица због дјечје порнографије

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је синоћ да је полиција покренула ланац активности откривања кривичних дјела и да нико ко се бави криминалом неће бити поштеђен.

- Држава је показала одговорност, снагу, ми ћемо наставити са активностима и упозоравамо, немојте то да радите, рекао је Стефановић и поручио да партијска књижица неће никога заштити пред законом.

Стефановић је, гостујући у Дневнику РТС-а, подсјетио да ухапшени у најновијим полицијским акцијама припадају различитим политичким опцијама.

- Трудимо се да све докажемо и зато смо покренули ланац активности гдје не може да се каже да ће било ко бити поштеђен. Ми ћемо да наставимо контролу, најавио је Стефановић.

Он је навео је да су људи упозорени и подсјетио да је и премијер Александар Вучић рекао да неће бити заштићених а, како каже, чини му се да многи то нису озбиљно схватили.

- Држава је показала одговорност и снагу", рекао је Стефановић и навео да није био проблем да се ухапси функционер СНС-а.

Поводом именовање Драгана Кецмана за новог начелника Криминалистичке полиције Београда, министар је подсјетио да је увијек говорио да у полицији могу да очекују смјене и именовања у зависности од залагања и резултата.

- Вјерујем у Кецмана и очекујем да ће енергијом покренути случајеве који тапкају у мјесту, рекао је Стефановић.

Он је истакао да је Кецманов задатак рјешење тешких кривичних дјела у претходном периоду.

- Међу њима је и случај Милана Бека, навео је Стефановић.

Министар очекује од Кецмана да покаже докле су те истраге стигле и истакао да је ријеч о успешном полицајцу.

Стефановић је рекао и да је штрајк адвоката утицао на рад полиције и на истражне поступке, али да је полиција у том периоду радила и завршавала истраге у сарадњи са Тужилаштвом.

УХАПШЕНО ПЕТ ЛИЦА ЗБОГ ДЈЕЧЈЕ ПОРНОГРАФИЈЕ

У Београду је ухапшено пет лица осумњичених за дјечју порнографију - рекао је Стефановић.

- Завршава се претрес код већег броја лица и до сада их је ухапшено пет... Жао ми је што то постоји у нашој земљи, али полиција ће радити свој посао да покаже да у томе нећемо имати милости, рекао је Стефановић.

Он је навео да су ова лица ухапшена у оквиру наставка акције "Армагедон", која се континуирано спроводи у Србији.

Рекао је да полиција на овоме ради веома ефикасно и да је заједно са тужилаштвом успјела да пронађе материјале на којим се налази сексуално злостављање дјеце.