latinica  ћирилица
28/01/2015 |  09:59 | Аутор: СРНА

Влада РС данас о допуни уредбе о стручном испиту за рад у управи

Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог уредбе о допуни Уредбе о стручном испиту за рад у управи Републике Српске.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Пред министрима ће се наћи и Информација у вези са приједлогом за продужење Пројекта "Едукација водитеља управних поступака и инспектора", као и Информација о реализацији Програма сузбијања инфективне анемије копитара у Републици Српској.

Дневним редом сједнице предвиђено је и разматрање Информације о провођењу Студије класичне куге свиња у Републици Српској у 2014. години, Информације о реализацији Стратегије сузбијања и искорјењивања бруцелозе у Републици Српској у 2014. години, те Акционог плана за провођење ове стратегије, најављено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Влада Српске требало би да разматра и Приједлог одлуке о провођењу службених контрола и ревизије службених контрола субјеката у пословању са храном животињског поријекла намијењене за извоз у земље Европске уније.

Министри ће разматрати и Приједлог одлуке о покретању поступка дођеле концесије за експлоатацију техничког грађевинског камена-кречњака на лежишту "Горња Грапска" код Добоја, као и Приједлог рјешења о утврђивању јавног интереса за додјелу концесије за експлоатацију камена кречњака на лежишту "Рудник" код Осмака.