latinica  ћирилица
28/01/2015 |  11:15 | Аутор: СРНА

Хапшења због трговине дрогом у Приједору

Припадници Центра јавне безбједности Приједор на подручју овог центра ухапсили су шест лица у акцији сузбијања и спречавања кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога "Кондор један".
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Из овог центра  саопштено је да су полицијски службеници у оквиру акције извршили претресе на десет локација и ухапсили лица Ж.К. /35/, М.С. /41/, Р.Н. /42/, М.С. /39/, С.Л. /31/ и Е.К. /40/.

Полиција је у претресима пронашла и привремено одузела одређену количину марихуане, хероина, спида и ватреног оружје и муниције, те дигиталне ваге, средства за паковање опојне дроге, мобилне телефоне, СИМ картице и носаче СИМ картица који ће се у даљем поступку користити као докази против осумњичених.

Након документовања и комплетирања предмета, лица Ж.К, М.С. и Р.Н. спроведена су у Окружно тужилаштво Бањалука, уз извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлашћена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

У акцији су учествовали полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције Центра и Јединице за подршку Приједор, а претходиле су јој вишемјесечне припреме с циљем прикупљање оперативних информација и доказа.

Акција "Кондор један" спроведена је у сарадњи са надлежним тужилаштвом од 25. до 27. јануара.