latinica  ћирилица
28/01/2015 |  11:39 | Аутор: РТРС

Ђоковић у полуфиналу Аустралијан опена (ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Аустралијан опена савладавши Канађанина Милоша Раонића са 3:0, по сетовима 7:6, 6:4, 6:2, након два сата игре.
Новак Ђоковић - Фото: AFP
Новак ЂоковићФото: AFP

Први рекет свијета није имао проблема у мечу са осмим играчем свијета. У првом сету, оба тенисера успјешно су рјешавала гемове на свој сервис, тако да је сет ријешен у 13. гему у којем се Ђоковић боље снашао.

Српски тенисер је другу дионицу почео брејком већ у првом гему, да би до краја сета рутински дошао до 6:4. Канадски тенисер пао је у трећој дионици, Ђоковић прво прави брејк на 1:1, а затим и на 3:1, да би својим сервисом стигао то великих 5:1 у одлучујућем сету. Раонић је лако сервисом стигао до 2:5, да би Ђоковић без проблема својим сервисом завршио меч.

Раонић је у мечу са Ђоковићем имао 34 винера, један више од српског тенисера, 15 ас сервиса, али и 36 неприсиљених грешака наспрам 17 Новакових. 

Најбољи тенисер свијета ће се у полуфиналу састати са браниоцем титуле у Мелбурну,Швајцарцем Станисласом Вавринком, који је раније јутрос елиминисао Кеија Нишикорија из Јапана.

Ђоковић и Вавринка до сада су се састали 19 пута, а српски тенисер води са 16-3 у побједама. Посљедњи пут састали су се на завршном Мастерс турниру сезоне у Лондону прошле године, када је Ђоковић славио са 6:3, 6:0.