latinica  ћирилица
27/02/2015 |  11:25 | Аутор: РТРС

Потврђени кандидати из Српске за министре у Савјету министара (ВИДЕО)

На састанку лидера СДС-а Младена Босића, ПДП-а Младена Иванића и НДП-а Драгана Чавића с предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем у Бањалуци, било је ријечи о саставу новог Савјета министара.
Драган Чавић, Младен Босић и  Младен Иванић на састанку са Денисом Звиздићем - Фото: СРНА
Драган Чавић, Младен Босић и Младен Иванић на састанку са Денисом ЗвиздићемФото: СРНА

И званично су потврђени кандидати за министарске фотеље. Кандидат за министра спољне трговине и економских односа је Мирко Шаровић, за министра иностраних послова је Игор Црнадак, а за министра безбједности Драган Мектић.

Потврђени су и кандидати за замјеничке фотеље. Тако је кандидат за замјеника министра цивилних пословаЂорђе Миличевић из НДП-а , за замјеника министра одбране Борис Јеринић из СДС-а, а кандидат за замјеника министра за људска права је такође из СДС-а, Предраг Јовић.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић изјавио је да је сигуран да ће до 11. марта бити формиран Савјет министара БиХ.

"Сигуран сам да ће до 11. марта бити завршен процес формирања Савјета министара БиХ јер би у супротном било тешко објаснити грађанима БиХ због чега се одуговлачи с тим процесом", рекао је Звиздић данас новинарима у Бањалуци.