latinica  ћирилица
27/02/2015 |  12:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Панатинаикосу одузета три бода

Грчка Суперлига одузела је Панатинаикосу три бода због навијачког насиља у побједи против Олимпијакоса од 2:1 у недјељу, због којег је грчка влада одложила утакмице предвиђене за овај викенд.

Атински клуб је кажњен и новчано са 100.000 евра и мораће наредна два меча да игра без присуства публике.

Девет је утакмица до краја сезоне, а Панатинаикос, с ова три одузета бода, сада заостаје за водећим Олимпијакосом шест бодова.

"Растужила нас је ова неправедна одлука. Кроз трње до звијезда!", саопштио је Панатинаикос користећи чувену латинску пословицу.

Панатинаикос тврди да су нереди у недјељу настали појављивањем на терену предсједника Олимпијакоса Евангелиса Маринакиса, као и коментарима тренера тог тима Витора Переире уочи дербија. Атински клуб је иначе, упозорио Маринакиса да не излази на терен.

Званичници два клуба су се потом у уторак потукли током састанка који је требало да има помирљиву улогу.

Навијачи Панатинаикоса су у недјељу током утакмице истрчали на терен, бацајући бакље, сједишта и друге чврсте предмете. Прије тзв. "дербија вјечитих ривала", бакље, петарде и камење бацани су на Маринакиса који је, срећом, остао неповријеђен.

Непосредно пред почетак другог полувремена, бакља је у раме погодила играча Олимпијакоса Швајцарца Касамија.
Столица је такође бачена на Переиру, замало га погодивши, да би потом 50 навијача Панатинаикоса почело да га јури по терену. Полиција је на крају морала да употријеби сузавац како би завела ред.

Како су грчки медији пренијели, двоје људи је лакше повријеђено током обрачуна који су трајали пет минута.