latinica  ћирилица
27/02/2015 |  12:55 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Интензивирати сарадњу институција Српске и Србије (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је у Београду, након сусрета с предсједницом Скупштине Србије Мајом Гојковић, да је на састанку констатовано да постоји потреба за што интензивнијом сарадњом свих институција Српске и Србије.
Предсједник НС РС Недељко Чубриловић са предсједником парламента Србије Мајом Гојковић - Фото: СРНА
Предсједник НС РС Недељко Чубриловић са предсједником парламента Србије Мајом ГојковићФото: СРНА

Чубриловић је додао да је намјера Гојковићеве да у најскорије вријеме посјети Бањалуку гдје ће бити разговарано о потписаним протоколима.

Он је напоменуо да је на састанку констатовано и да је досадашња сарадња Српске и Србије резултирала активностима које су веома добре за грађане с обје стране ријеке Дрине и да ту сарадњу треба интензивирати посредством скупштинских одбора.

Чубриловић је након састанка новинарима у Београду изјавио да предстоји заједнички наставак сарадње Српске и Србије и у области образовања, културе, а прије свега привреде.

Он је подсјетио да је Србија, као сусједна држава, највише помогла Републици Српској у изградњи, наводећи примјере у области инфраструктуре и школства.

Чубриловић је нагласио да ће Српска искористити искуства Србије у процесу придруживању ЕУ и доношењу нових закона, који су, прије свега, реформски, да би се Српска и БиХ што прије прикључиле том процесу.