latinica  ћирилица
27/02/2015 |  16:38 | Аутор: СРНА

Вучић: Србија наставља своју политику на путу ка ЕУ

Србија води своју политику, на путу је ка Европској унији и има добру сарадњу и традиционално добре односе са Русијом, изјавио је данас премијер Александар Вучић и додао да очекује отварање првих преговарачких поглавља са ЕУ до краја јуна или септембра.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Одговарајући на питање новинара на Бежанијској коси како коментарише изјаву америчког државног секретара Џона Керија да се Србија налази на линији ватре у конфликту Вашингтона и Москве, Вучић је одговорио да је Србија геостратешки у не баш завидној ситуацији, али да ће учинити све да очува економску и политичку стабилност, мир и сигурност њених грађана.

Премијер је истакао да се у спољној политици Србије ништа није промијенило и истакао да то не зависи од појединих новинских написа.

Замољен да прокоментарише и поједине коментаре о евентуалном "украјинском сценарију" у Србији, Вучић је рекао да о томе не зна ништа.

"Не знам ништа о томе, али знам да су то неки из опозиције прижељкивали", истакао је Вучић и подукао да се разлика између државника и политичара мјери на основу резултата који остану.

Премијер је нагласио да му је циљ да земља буде економски и политички стабилна, да у њој влада мир и да се грађани осјећају безбједно.

На питање када се очекује отварање првих преговарачких поглавља о прикључењу Србије Европској унији, Вучић је кратко одговорио:

"Надам се до краја јуна или септембра".