latinica  ћирилица
28/03/2015 |  11:18 | Аутор: Index.hr

Бивша Лубицова дјевојка: Рекао ми је да ће једног дана цијели свијет знати за њега

Бивша дјевојка копилота Џерманвингса, осумњиченог да је намјерно изазвао пад Ербаса А320 у француским Алпама, каже у интервјуу објављеном у суботу како је рекао да ће једног дана "сви знати за њега".
Билд - Трагедија њемачког авиона - Фото: Screenshot
Билд - Трагедија њемачког авионаФото: Screenshot

У разговору за њемачки дневник Билд, Марија В, 26-годишња стјуардеса, каже како се кад је чула за пад авиона, "присјетила" једне реченице Андреаса Лубица: "Једног дана учинићу нешто што ће промијенити цијели сисстем и сви ће знати за мене и сјећаће ме се".

"То је учинио јер је схватио како је због здравствених проблема његов сан о запослењу у Луфтханси у својству капетана и пилота на дугим летовима практички неостварив", додаје она.

Џерманвингс, њемачка компанија којој је припадао Ербас, нискотарифна је подружница Луфтхансе.


Будио се усред ноћне море

Млада жена објашњава да се растала од Андреаса Лубица "јер је постајало све јасније да има проблем. Током расправа, плануо би и дерао се на мене. Ноћу се будио и викао 'Падамо'", опсједнут ноћним морама.

У петак је истрага открила да је копилот затајио да је требао бити на боловању на дан несреће.

Подеране дознаке

Тужитељ из Диселдорфа Кристоф Кумпа објавио је да су дознаке за боловање пронађене подеране код Лубиза али засад не и опроштајно писмо које би открило унапријед смишљену намјеру која је стајала живота 150 особа.

Ти документи "подупиру тезу" по којој је младић "скривао болест од послодавца и радне околине", каже тужитељ.