latinica  ћирилица
28/03/2015 |  14:31 | Аутор: СРНА

На "Полицијади" 350 учесника

Министарство унутрашњих послова Републике Српске поводом 4. априла, Дана полиције, организовало је Бањалуци "Полицијаду 2015", на којој у пет спортских дисциплина учествује 350 полицијских службеника.
Полицијада - Фото: илустрација
ПолицијадаФото: илустрација

Замјеник директора Полиције Републике Српске Дарко Ћулум оцијенио је да полицијске игре пролазе у духу спорта и фер-плеја.

"Такмичење се одвија у пет дисциплина - стрељаштво, мали фудбал, џудо, одбојка и крос. У Управи за полицијско образовање вечерас ће бити проглашене најбоље екипе и такмичари, те додијељене награде", рекао је Ћулум новинарима у Бањалуци.

Представник Синдиката радника унутрашњих послова Аница Јондић истакла је значај оваквих дешавања, када полиција чији је посао ризичан и опасан, има времена да се посвети и неким другим активностима.

"Учешће у `Полицијади` добар је повод да се они сретну, такмиче и друже ван пословних обавеза, што је првенствено и циљ организовања оваквих манифестација, без обзира на такмичарске резултате", истакла је Јондићева.

Начелник Управе за полицијско образовање Миле Шикман рекао је да је ове године такмичење у значајном обиму побољшано у односу на претходну, како у погледу броја учесника, тако и у погледу садржаја "Полицијаде".

"Овим такмичењима желимо промовисати и спортску културу у Министарству унутрашњих послова, као битан сегмент ове дјелатности. Заступљене су традиционалне дисциплине, којима се већина полицајаца бави и рекреативно", истакао је Шикман и додао да физчка активност од великог значаја за полицијску професију.

На такмичењу су учествовали представници свих организационих јединица МУП-а.