latinica  ћирилица
28/03/2015 |  23:45 | Аутор: Агенције

Троицки: Знам како требам играти против Нишикорија

Српски тенисер Виктор Троицки рекао је да су његова тактика и самопоуздање били пресудни у побједи над Симонеом Болелијем у другом колу Мастерса у Мајамију.
Виктор Троицки - Фото: REUTERS
Виктор ТроицкиФото: REUTERS

Подсјећамо, Троицки се пласирао у треће коло, пошто је савладао Италијана Симонеа Болелија са 2:1 у сетовима (7:5, 3:6, 6:4).

"Значи ми што сам у опет трећем колу Мајамија, ово је један од највећих турнира. Болели је у сјајној форми, игра сјајан тенис, врло је агресиван."

"Мислим да сам одиграо тактички добро. Заиста сам срећан што сам побиједио. Добро сам тренирао посљедњих пар дана, имао сам самопоуздања у мечу, то је пресудило", рекао је Троицки новинарима послије меча.

Болели је у трећем гему првог сета одузео сервис Троицком, али је српски тенисер до краја сета успио да преокрене резултат.

"Послије тог брејка у првом сету почео сам да играм сјајан тенис, можда је то била једна од мојих најбољих партија у посљедње вријеме. Фокус је био невјероватан, добијао сам скоро сваки поен, све је ишло сјајно и успио сам да преокренем сет", рекао је Троицки новинарима послије меча.

На старту другог сета Троицки је повео са 1:0, а већ у наредном гему је имао двије прилике за брејк.

"Мислим да је ту требало да преломим меч, али нисам то искористио. Промашио сам једну лаку лопту и он је успио да се врати и узме тај сет. Али, у трећем сету сам успио да вратим игру... Задовољан сам што сам победио прилично тешког противника у другом колу", казао је Троицки.

Српски тенисер ће у наредном, трећем колу Мајамија играти против Јапанца Кеија Нишикорија.

"Дефинитивно је он фаворит. Неће бити лако... Добио сам га једном, знам шта треба да играм. Он је од тада, додуше, доста напредовао, али ако играм добар тенис мислим да имам шансе", рекао је Троицки.