latinica  ћирилица
17/04/2015 |  18:29 | Аутор: СРНА

Иванић: Анимирати стране донаторе за санацију штете од поплава

Начелник општине Угљевик Василије Перић информисао је данас предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића да су елементарне непогоде на подручју ове општине причиниле штету од три милиона КМ, те да општина ради на оспособљавању инфраструктуре, при чему је добродошла свака додатна помоћ.
Иванић у Угљевику - Фото: СРНА
Иванић у УгљевикуФото: СРНА

Из Предсједништва БиХ саопштено је да је Иванић данас посјетио и општину Лопаре, гдје је са начелником Радом Савићем обишао насеље Јабланица у коме је клизиште уништило путеве, мостове и куће.

Савић је изјавио да је велики број људи због клизишта остао без својих домова и да се штета процјењује на 15 милиона КМ.

Иванић је изразио спремност да анимира стране донаторе и кредиторе да обезбиједе помоћ у санацији штета у општинама Угљевик и Лопаре.

Иванић је у Доњем Брезику у Брчком присуствовао прослави крсне славе Епархије зворничко-тузланске Животворног Источника.

Он је јутрос присуствовао Светој архијерејској литургији коју је служио Његова светост патријарх српски Иринеј, а потом и пригодном културно-умјетничком програму.

Иванић је рекао да присуство патријарха Иринеја у Брчко дистрикту и прослава славе у храму Христа Спаситеља представља лијепу и позитивну поруку љубави и отворености која јача идентитет, дух и морал српског народа како на подручју Дистрикта, тако и у цијелој БиХ.